Tekstilinkeistä ja ylätunnisteen välilehdiltä pääset Fanniilon blogeihin, joissa tekstit ovat teemoittain! Tervetuloa!
FANNIILO-blogit teemoittain
torstai 3. lokakuuta 2013
Mustikka- tai puolukkapiirakka (Karjala)
kuoritaikina I: Sekoita kaikki aineet ja anna turvota.
3 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja
2 rkl rasvaa
tai
kuoritaikina II: Alusta ja anna kohota.
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 munaa
1 tl suolaa
1/2 sokeria
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g rasvaa
täyte:
1 112 1 mustikoita tai puolukoita
2 rkl ruisjauhoja
1/2-2 dl sokeria
Sekoita täyteaineet. Kauli kuoritaikina pellin kokoiseksi ja käännä reunat.
Levitä täyte päälle.
Ruistaikinasta voi kaulia myos pyöreitä teevadin kokoisia levyjä, jotka täyttämisen jälkeen rypytetään reunoista, jottei täyte pääse valumaan.
Paista 180-200 C-asteessa 20-30 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti