kuoritaikina:
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tI suolaa
1/4 dl sokeria
1/2 munaa
6-7 dl vehnàjauhoja
80 g rasvaa
täyte:
250 g rahkaa
1/4 dl kermamaitoa
1 muna
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1/2 dl rusinoita
Liuota hiiva kadenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, mausteet ja puolet jauhoista. Alusta taikina lopuilla jauhoilla. Lisää rasva ja alusta taikina. Anna kohota.
Sekoita täyteaineet keskenään.
Kaaviloi kohonneesta taikinasta (säästä osa taikinaa ristikkoa varten) pellin kokoinen levy.
Lisää täyte kohonneen levyn päälle. Tee taikinaristikko piirakan päalle.
Voitele munalla.
Paista 225 C-asteessa noin 25 minuuttia.
Tekstilinkeistä ja ylätunnisteen välilehdiltä pääset Fanniilon blogeihin, joissa tekstit ovat teemoittain! Tervetuloa!
FANNIILO-blogit teemoittain
sunnuntai 15. syyskuuta 2013
Rahkapiirakka (Karjala)
Tunnisteet:
Karjala,
perinneruoka,
perinteinen,
pääsiäinen,
rahka,
rahkapiirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti