lauantai 10. elokuuta 2013

Lämpimiä kasviksia ja kylämää kastiketta

1 nippu pieniä porkkanoita
1 nippu pieniä punajuuria
1 nippu retiisejä
2 purjosipulia
1 kukkakaali
noin 100 g herneen palkoja

Kastike 1:
50 g pehmeää voita
4 rkl kevyttä ranskan kermaa
2 tl puristettua sitruunan mehua
suolaa
valkopippuria

Kastike 2:
25 g sinihomejuustoa
1 dl kermaviiliä
1 dl kevyttä ranskankermaa
2 rkl parmesanjuustoa

Huuhdo ja puhdisata kasvikset. Keitä jokainen laji erikseen kevyesti suolatussa vedessä.
Irroita kypsistä punajuurista kuoret ja aseta kaikki lämpimät kasvikset suurelle lautaselle.

Tee samalla yksi tai molemmat kastikkeet.

Tarjoile lämpimät kasvikset kylmän kastikkeen kera.

Ei kommentteja: