Lapissa näitä kutsutaan nimellä 'Äkäset'. Nimi johtuu ehkä nopeasta valmistustavasta.
Etelä-Pohjanmaalla näitä kutsuttiin nimellä 'Tönhikkä'.
Anopin reseptiarkiston aarteita!
2 munaa
1 kkp sokeria
1 kkp hapankermaa, piimää tai kermaviiliä, maustamaton jogurttikin käy
1 tl soodaa
2-2,5 kkp vehnäjauhoja
Munat ja sokeri vatkataan. Lisätään jauhot ja kerma (johon sooda on sekoitettu) samanaikaiseti. Paistinpannulle, kuumaan rasvaan nostellaan lusikalla taikinanokareita, jotka paistetaan molemmin puolin.
Tekstilinkeistä ja ylätunnisteen välilehdiltä pääset Fanniilon blogeihin, joissa tekstit ovat teemoittain! Tervetuloa!
FANNIILO-blogit teemoittain
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti