maanantai 27. elokuuta 2012

Helppo marja-rahkapiirakka

mustikkapiirakka
Vinkkejä!
vuoan halkaisija n. 28-30 cm, n. 10 henk.


  • Rahkapiirakkaan sopivat vadelmat, herukat ja karviaiset sekä mustikat tai puolukat. 
  • Kaurapitoinen taikina on helppo tehdä sekoittamalla ainekset keskenään. Kaurapitoinen taikina imee itseensä marjojen kosteutta.
  • Vaihteluna rahkan tilalle voit kokeilla myös tuorejuustoa. Juuston maku sopii hyvin marjojen kanssa.
  • Vuoan leivityksen voit tehdä myös kaurahiutaleilla tai keksinmuruilla.
        Pohja:
        0,5  dl    sulatettua rasvaa
        1     dl    kermaa
        1            muna
        1     dl    sokeria
        2     dl    vehnäjauhoja
        1,5  dl    kaurahiutaleita
        1     tl     vaniljasokeria
        1     tl     leivinjauhetta

        Päälle:
        n. 4  dl  vadelmia, mustikoita, herukoita, puolukoita

        Rahkaseos:
        1     dl     maitorahkaa
        1     dl     kermaa tai maitoa
        0,5  dl     sokeria
        1            muna
        1     tl     vaniljasokeria

        Pohjataikina:
        Sekoita taikinaa varten rasva, kerma ja muna. Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe.

        Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 min. Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle marjat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30 min kauniin väriseksi.
      • 2 kommenttia:

        Anonyymi kirjoitti...

        Tämä oli TODELLA herkullista. Paranee vielä seuraavaksi päiväksi. Nam! :)

        Fanniilo kirjoitti...

        Mukava, että onnistui hyvin. :)