tiistai 15. helmikuuta 2011

Lihapullat (5 annosta)


pinaatti-perunamuusia ja lihapullia
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai vettä+kermaa
1 muna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 pieni hienonnettu sipuli

Pane korppujauho nesteeseen turpoamaan 10 minuutiksi. Hienonna sipuli ja kuullota vähässä rasvassa.
Anna jäähtyä. Kun korppujauho on turvonnut, lisää joukkoon jauheliha, sipuli, muna ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vatkaa turhaan.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin keskikokoisia pyöryköitä ja paista ne ruskistetussa rasvassa pannua ravistellen, jotta pyörykät pyöristyvät ja ruskistuvat tasaisesti.
Keskikokoiset pyörykät kypsyvät noin 10 minuutissa.

Ei kommentteja: