Anopin reseptiarkiston aarteita!
150 g voita
4 dl perunasosehiutaleita
2 munaa
2 dl kermaa
6-7 dl vehnäjauhoja
(1 dl sokeria tai 1 tl suolaa)
Vaahdotettuun voihin sekoitetaan kermassa turvonneet perunasosehiutaleet. Lisätään munat ja jauhot. Jauhojen määrä riippuu perunasoseen laadusta. Jos taikinaa käytetään marja- tai omenapiirakkaan, se makeutetaan. Muuten lisätään 1 tl suolaa.
Sopii hyvin kaali-, liha-, kala- ja sienipiirakoihin.
Taikinasta tulee kuohkea piirakka, joka ei ole niin raskas kuin voitaikina yleensä.
Annos riittää uunipannulle sekä pohjaksi, että kanneksi.
Tekstilinkeistä ja ylätunnisteen välilehdiltä pääset Fanniilon blogeihin, joissa tekstit ovat teemoittain! Tervetuloa!
FANNIILO-blogit teemoittain
tiistai 22. helmikuuta 2011
Kevyt voitaikina
Tunnisteet:
leivonta,
makeat piirakat,
suolaiset piirakat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Oi... kuulostaa ihan todella hyvältä, varsinkin kaalipiirakan kuoreksi... kuola ihan valuu... Kuinka paljon se peruna maistuu tuossa taikinassa?
Hei Ketutar, kiva kun jätit viestin!
Mielestäni peruna ei maistu tuossa taikinassa ollenkaan, mutta nämä makuasiat on aika henkilökohtaisia.
Kannatttaa kokeilla vaikka siihen kaalipiirakaan nyt kun joka paikassa saa hyvää, tuoretta kaalia.
Mukavaa syksyn odotusta!
Lähetä kommentti