tiistai 24. elokuuta 2010

Puolukkahyytelö / -hillo (puoliraaoista marjoista)

Puolukkahyytelöä/ hilloa voi tehdä puoliraaoista puolukoista ilman hillosokeria, sillä niissä on hyytelöivää pektiiniä.

2 dl vettä
3 litraa puhdistettuja puolukoita
8 dl sokeria


Laita kattilan pohjalle vettä, lisää puhdistetut ja huuhdotut marjat.  Anna kiehahtaa hetken, että marjat vähän rikkoutuvat. Lisää sokeri, sekoittele ja anna kiehua vielä hetken.
Kun hillo on hieman jäähtynyt, purkita pieniin lasipurkkeihin tai pieniin lämpöä kestäviin rasioihin.

3 kommenttia:

Vyyhti kirjoitti...

Missä meni pieleen kun ei tullut hyytelöä tein ihan ohjeen mukaan. Oisko pitänyt keittää pitempään.

Fanniilo kirjoitti...

Onpa ikävä kuulla että ei onnistunut.
En osaa sanoa mistä johtuu. :( Minkälaista siitä tuli?

Mehun ja sokerin suhde on yleensä
750-900g sokeria mehukiloa kohti.

Hyytelöä ei saa keittää liian kauan, ettei siitä tule siirappimaista.
Hyytymistä kokeillaan keittämisen aikana tiputtamalla muutama pisara mehua astiaan.

Jos marjat ovat liian kypsiä, eikä pektiiniä ole riittävästi, mehu ei hyydy ilman hillosokeria.

Vyyhti kirjoitti...

Puolukat oli kyllä puolikypsiä.Käytin talous sokeria.oli sellaista siirappimaista. Epätasaisesti kypsyneitä puolukoita. Kiitän vastauksista