Taikina
150 g leivontamargariinia
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g maitorahkaa
Joulutortun täyte:
Luumumarmeladia
voiteluun:
kananmuna
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe sekä margariini ja lisää seokseen maitorahka.
Nosta taikinamassa viileään.
Kauli viilennyt joulutorttutaikinamassa noin puolen sentin paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Käytä leivinjauhetta apuna.
Leikkaa neliötä ja puolita nurkkasakarat, aseta neliöiden keskellä luumumarmeladia. Ota nurkista joka toinen sakara keskelle, tortun muotoon. Painele nurkat tiukasta keskelle, jotta joulutortut pysyvät kiinni uunissa.
Ennen uuniin laittamista voitele joulutortut munalla.
Paista n 15 minuuttia 220 asteessa.
Tekstilinkeistä ja ylätunnisteen välilehdiltä pääset Fanniilon blogeihin, joissa tekstit ovat teemoittain! Tervetuloa!
FANNIILO-blogit teemoittain
keskiviikko 23. joulukuuta 2009
Joulutortut
Tunnisteet:
joulu,
leivonta,
perinneruoka,
rahka,
tortut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti