lauantai 4. elokuuta 2007

SKONSSIT, 8 KPL


4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl ruokosokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g juoksevaa margariinia
11/2 dl maitoa


Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää margariini ja maito, sekoita taikinaksi. Älä vaivaa liikaa, muuten taikina sitkistyy.
Muotoile pulliksi leivipaperin päälle tai nosta nokareet leivosvuokiin.
Paista keskitasolla uunissa 250 asteessa 10 min.

Jauhoista osan voi korvata leseillä, ja jauhot voivat olla myös sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja.

Leipäsiin voi laittaa myös erilaisia täytteitä, esim. aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, juustoa jne.

Parhaimmillaan vastaleivottuina. Eivät säily pitkään, koska taikina kuivuu ja skonsseista tulee kivimäisiä.

3 kommenttia:

Fanniilo kirjoitti...

Kiitti ohjeesta :) , näitä pitää maistaa.

Hei, oliko sinulla se hääkakun ohje?

MarjaInkeri kirjoitti...

Skonssit on oikeastaan "englanti/ ruotsi"-ruokaa.
Omani paloivat pohjaan, taikina oli sitkeää ja lopuilla olisi voinut kivittää vaikka... no, ei nyt sentäs.

Mutta hyvän jauhopeukalon jäljiltä ne ovat varmaan suussasulavia.

Fanniilo kirjoitti...

"Eihän se yks kolo komiassa haittaa" ja sitäpäitsi "poikeus vahvistaa säännön" - Hyvä Suomi-ruoka!