sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

Gluteeniton mustikkapiirakka

150 g laktoositonta margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta



Pinnalle:

200 g mustikoita
1,5 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos. Painele taikina piirasvuokaan ( halkaisija 27 cm).
Levitä päälle mustIkat ja ripottele pinnalle perunajauhoja sekä sokeria.
Paista piirakkaa n. 20 min 175 asteisessa uunissa.

Vinkki!
Joillekin henkilöille ei sovi rukiin, vehnän ohran tai kauran sisältämä gluteeni. Gluteenittomat leivonnaiset kannattaa tehdä aina erikseen, ettei gluteenipitoisia jauhoja sekoitu näihin leivonnaisiin. Pienikin määrä saattaa aiheuttaa vakavia oireita.

4 kommenttia:

petra kirjoitti...

kyllä tuohon reseptiin on tainnut tulla virhe jauhojen määrän suhteen..liian vähän on jauhoja, taikinahan on pelkästään rasvasokerimassaa jos jauhoja ei lisätä. Sopivampi määrä jauhoja on 3dl, näin minä olen tehnyt ja hyvä tulee!

Fanniilo kirjoitti...

Kiitos Petra havainnostasi ... Pahoittelen; virhehän sinne oli lipsahtanut.

Anonyymi kirjoitti...

Itse paistoin piirakkaa tuon 20min 175asteessa, jolloin piirakka oli vielä raaka, reilu 15min paisto-aikaa lisää ja hyvä tuli..nam

Fanniilo kirjoitti...

Leivonnaisten paisto-aika riippuu uunista ja on aina ohjeellinen.

Hyvä että onnistui ja maistui! :)