Yrttimausteita käytetään keittojen, kastikkeiden, pataruokien ja salaattien maustamiseen.
Yrtit sopivat sekä liha- että kalaruokiin.
Tinjami - pizzat, hernekeitto, makkara- ja jauheliharuuat sekä marinointiliemet
Oregano - pizzat ja spagettiruuat ym. italialaiset ruuat
Basiliga - pizzat, pasta-, muna- ja juustoruuat
Meirami - hernekeitto, veriruuat sekä makkara- ja kaaliruuat
Rakuuna - sinappi, viinietikka sekä marinadi- ja mausteliemet
Rosmariini - riistan, poron- ja lampaanlihan sekä marinointiliemien mauste
Salvia - rasvaisten ruokien mauste, esim. sianliha, ankerias. Sopii myös lammas- ja linturuokien mausteeksi.
Kirveli - persiljan tapaan hienonnettuna salaatteihih, keittoihin ja voileiville. Sopii myös vihannes-, kala- ja linturuokiin.
Sitruunamelissa - kaikkiin ruokiin, joihin sitruuna sopii, myös jälkiruokiin ja juomiin
Piparminttu - lampaanlihan maustamiseen, mutta myös jälkiruokiin, juomiin ja leinonnaisiin
Tekstilinkeistä ja ylätunnisteen välilehdiltä pääset Fanniilon blogeihin, joissa tekstit ovat teemoittain! Tervetuloa!
FANNIILO-blogit teemoittain
keskiviikko 16. toukokuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti