lauantai 5. toukokuuta 2007

Nopea kalakeitto

300-400 g fileoitua kalaa (hauki, kuha, kirjolohi, seiti)
5 dl vettä + kalaliemikuutio
500 g peruna-sipulisekoitusta
6 kokonaista valkopippuria
6 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
3 dl maitoa
1/2 rkl vehnäjauhoja
nippu tilliä
2 rkl voita

Jos käytät pakastekalaa, sulata kalaa sen verran, että saat sen paloiteltua.
Pane kalapalat kattilaan. Lisää peruna -sipuliseos, vesi, kalaliemikuutio ja mausteet. Kuumenna hitaasti kehuvaksi ja hauduta n. 5 min. hiljaa. Sekoita jauhot kylmään maitoon ja lisää keittoon, kuumenna ja anna hautua vielä 5 min.
Tarkista maku ja lisää tillisilppu sekä pari lusikallista voita.
Tarjoa lisäksi lämmintä ruisleipää.

Ei kommentteja: