2 kukkakaalia
vettä, suolaa
Kastike:
3rkl voita tai margariinia
4-5 rkl vehnäjauhoja
5-6 dl kukkakaalin keitinlientä + maitoa
(suolaa), valkopippuria
n. 2 dl juustoraastetta
Keitä kukkakaalit lähes kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Nosta kaalit uuninkestävään vuokaan ja paloittele toistensa ympärille.
kiehauta rasva ja jauhot kasarissa hyvin sekoittaen. Lisää kukkakaalin keitinlientä ja maitoa niin paljon, että syntyy sakea kastike. Anna kastikkeen kiehua sekoittaen noin 5 min.
Lisää vähän jäähtyneen kastikkeen joukkoon juustoraaste ja levitä seos kukkakaalin päälle. Paista ruoka 250 asteen uuninlämmössä 10 -15 min, kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.
Tekstilinkeistä ja ylätunnisteen välilehdiltä pääset Fanniilon blogeihin, joissa tekstit ovat teemoittain! Tervetuloa!
FANNIILO-blogit teemoittain
tiistai 1. toukokuuta 2007
Kuorrutettu kukkakaali
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti