lauantai 5. toukokuuta 2007

Hernekeitto tai Kasvishernekeitto (6-8 annosta)

Kuvan keitossa on käytetty lihaa.
1 pkt (550 g) kuivattuja herneitä
vettä
suolaa (2 tl vesilitraa kohti)

1 1/2 l vettä
400 g sianlapaa tai etuselkää
n. 300 g savulihaa (palvikylkeä,-kinkkua tai savupotkaa)
1-2 hienonnettua sipulia
1-2 tl meiramia tai salviaa

Mittaa vesi ja kaada kuiville herneille niin että ne peittyvät hyvin. Lisää suola vesimäärän mukaan. Liota vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli. Kaada liotusvesi pois ja lisää keitinvesi ja tuore liha paloiteltuna. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää hienonnettu sipuli ja keitä hiljaisella tulella 1 1/2 t kunnes herneet ovat pehmeitä. Lisää yrttimausteet ja savuliha paloiteltuna keittoon kiehumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista keiton suolaisuus ja tarjoa sinappia keiton mausteeksi.

Kasvisvaihtoehto:
Vaihda liha 2-3 porkkanaan. Lisää kuoritut, paloitellut porkkanat noin puoli tuntia ennen keiton kypsymistä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Keittelin talkookeiton tällä reseptillä, mutta kaksi annosta.
Täytyy sanoa, että itsetehty hernekeitto on mielettömän hyvää!
(Purkkikeitoista ei voi edes samana päivänä puhua.)

Kiitos ohjeesta!

t. Talkoo emäntä