Kuvan keitossa on käytetty lihaa. |
vettä
suolaa (2 tl vesilitraa kohti)
1 1/2 l vettä
400 g sianlapaa tai etuselkää
n. 300 g savulihaa (palvikylkeä,-kinkkua tai savupotkaa)
1-2 hienonnettua sipulia
1-2 tl meiramia tai salviaa
Mittaa vesi ja kaada kuiville herneille niin että ne peittyvät hyvin. Lisää suola vesimäärän mukaan. Liota vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli. Kaada liotusvesi pois ja lisää keitinvesi ja tuore liha paloiteltuna. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois. Lisää hienonnettu sipuli ja keitä hiljaisella tulella 1 1/2 t kunnes herneet ovat pehmeitä. Lisää yrttimausteet ja savuliha paloiteltuna keittoon kiehumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista keiton suolaisuus ja tarjoa sinappia keiton mausteeksi.
Kasvisvaihtoehto:
Vaihda liha 2-3 porkkanaan. Lisää kuoritut, paloitellut porkkanat noin puoli tuntia ennen keiton kypsymistä.
1 kommentti:
Keittelin talkookeiton tällä reseptillä, mutta kaksi annosta.
Täytyy sanoa, että itsetehty hernekeitto on mielettömän hyvää!
(Purkkikeitoista ei voi edes samana päivänä puhua.)
Kiitos ohjeesta!
t. Talkoo emäntä
Lähetä kommentti